• Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς, 2104536144 - 6944363825

Εκπαίδευση και Εμπειρία

Πτυχιούχος τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου London Metropolitan (Αγγλία) με βραβευμένη κλινική έρευνα.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Κλινική Διατροφή και Ανοσολογία (Πανεπιστήμιο Surrey, Αγγλία) με έμφαση στη διαιτολογική υποστήριξη ασθενών με παθήσεις του ενδοκρινολογικού και ανοσοποιητικού συστήματος, όπως:

- Σκλήρυνση κατά πλάκας
- Διαβήτης τύπου 1 /1.5 /2
- Ρευματοειδής αρθρίτιδα
- Θυρεοειδίτιδα Hashimoto / Graves
- Ελκώδης κολίτιδα
- Νόσος του Crohn
- Κοιλιοκάκη
- Δερματίτιδες/Ψωρίαση/Ψωριασικη Αρθρίτιδα
- Καρκίνος
- Λέμφωμα

Η Δέσποινα Μαρσέλου έχει μετεκπαιδευτει από το Ecornell και T. Campbell Center of Nutrition Studies με εξειδίκευση στη χορτοφαγική διατροφή από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως είναι ο T. Campbell.

Πρότερη εμπειρία ως προισταμένη κλινική διαιτολόγος στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Newcastle Upon Tyne και North Tees (NHS) στην Αγγλία στο τμήμα Ανοσολογιας και Διαβήτη.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου ήταν υπεύθυνη για σεμινάρια κλινικής διατροφής σε φοιτητές πρώτου πτυχίου και μεταπτυχιακού..

Υπεύθυνη για τη διατροφική αγωγή στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα κατά την περίοδο 2007-2009.

Συγγραφέας του "Ο Απόλυτος Θερμιδομετρητής" (ιδανικός για κάθε δίαιτα με περιεκτικότητα σε θερμίδες, πρωτείνες, λίπος, υδατάνθρακες, γλυκαιμικό φορτίο), Αττικές Εκδόσεις 2014.

Υπηρεσίες

Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά όπου είναι υπεύθυνη για τη διατροφική φροντίδα ασθενών με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματας αλλά και για παροχή εξατομικευμένων διαιτολογίων για απώλεια βάρους.

Συνεργάτις των plant based professionals U.K. όπου και συμμετέχει ως λέκτορας σε επιμορφωτικό διατροφικό course με την δική της ενότητα: αυτοανοσία, χρόνια φλεγμονή και φυτοφαγία.

Η μοναδική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, κάτοχος ΜSc Κλινικής Διατροφής και Ανοσολογίας στην Ελλάδα.

Αν και ήμουν λίγο καχύποπτος αρχικά μιας και έχω επισκεφτεί άπειρους διατροφολόγους , η Κα Μαρσέλου με καθησύχασε με την ...

Rated by Σύρος Μαν

εχοντας διαγνωστει με 2 αυτοανοσα (θυρεοιδη hashimoto και ρευματοειδή αρθριτιδα) και έχοντας κανει οτι εξεταση μπορειτε να φανταστειτε και επισκεφτει ...

Rated by μαριαννα κουτσαφτη

Μου αρέσει που πάντα προβληματίζεται μαζί μου να βρεί λύση όταν κάτι δεν πάει καλά και επίσης δεν δίνει τυποποιημένες ...

Rated by Ματίνα Μπούρα

Επισκέφτηκα την συγκεκριμένη διαιτολόγο 6 μήνες πρίν. Εξαιρετική!Αφιέρωσε χρόνο που το θεωρώ πολύ σημαντικό (διότι πολλοί είναι αυτοί που σε ...

Rated by κική κοτσίδα
Νέα "GO" Υπηρεσία!
Προτεινόμενα
Γαστρεντερολόγος Πειραιάς Φυσικοθεραπευτές Πειραιάς ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πέργκολες, Τέντες Πειραιάς Συστημική Ψυχοθεραπεία Πειραιάς Διαιτολόγος ΠΕΙΡΑΙΑΣ Χειρουργός Οδοντίατρος Πειραιάς